Apple geschiedenis: De opkomst van de nummer één! 

Als er gekeken wordt naar de telefoon, dan heeft Apple een van de vooruitstrevende en geavanceerde technologieën omtrent telefoons bedacht. Na het overlijden van Steve Jobs, bleef het bedrijf doorgaan in zijn eer en bleven ze geniale nieuwe technologieën op de markt brengen. Door deze ontwikkelingen zijn ze al jarenlang de marktleider in de mobiele wereld. In dit artikel gaan we kijken hoe dit bedrijf begon in een garage en uiteindelijk  uitgroeide tot iets fenomenaal.

Steve Jobs en Apple

In 1976 werd Apple opgericht door Steve Jobs, Steve Wozniak en Ron Wayne. Het bedrijf is momenteel een groot succes, maar in het begin was dit nog niet het geval. Steve Jobs was gestopt met zijn studie en is volledig gaan focussen op computertechnologie. Dit was het begin van Apple, in de garage met drie personen. De eerste Apple zorgde voor weinig interesse bij de investeerders, gelukkig maakte de Apple 2 daar verandering in en werd deze gelanceerd in 1977.

Van groeien tot bloeden

In 1980 ging het los bij Apple en werden ze publiekelijk gemaakt. Dit leidde tot een groei, weliswaar een van de snelst groeiende bedrijven ter wereld. Dit zorgde er voor dat een groot deel van de medewerkers in een klap miljonair waren. Toch was het moeilijk voor Apple om bij te benen met de concurrerende technologie ontwikkelaars. Dit zorgde er zelfs voor dat Steve Jobs ontslag moest nemen van de ‘board of directors’. In de periode dat Apple zonder Steve Jobs zat, werd de meerwaarde van Steve Jobs steeds meer misbaar. Dit zorgde voor een terugkeer van Steve Jobs. In de jaren 90 werd er eigenlijk een nieuwe start gemaakt en dit leidde tot producten als de iPod en later ook de iPhone.

De eerste iPhone

In het jaar 2007 kwam de eerste iPhone op de markt en de rest is geschiedenis. Deze telefoon zorgde voor revolutie en het einde van Nokia en Motorola. Tot op de dag van vandaag is Apple de marktleider, nauw volgend door Samsung, maar de technologie en en accessoires van Apple blijven continu weerzinwekkend. De kwaliteit spat er van af. Naast telefoons, zijn ze ook marktleider in laptops, computers en tablet. Met hun release van de draadloze horloges was de gat wel geslagen en was dit weer een geniale uitvinding. Ondanks het overlijden van Steve Jobs in 2011 is Apple doorgegaan met streven naar het  beste en dat is ze gelukt.  

De mening van mensen

Het grappige in de wereld is dat het volgende is bij Apple. You hate it or you love it. De een vind het een te duur product en de ander heeft alle producten van Apple. Je bent Apple fan of je bent Android fan. Al moet iedereen wel toegeven, de producten van Apple werken feilloos met elkaar. De producten vallen allemaal in een verbindende cirkel. Dit is de voornaamste reden dat mensen in de rij staan voor Apple, omdat ze fantastische unieke ideeën ontwikkelen en op de markt brengen. De concurrenten moeten daardoor steeds volgen, wat Samsung overigens zeer goed doet, al sinds 2007 zijn dit de twee grootste telefoonaanbieders en in de toekomst gaat dit niet veranderen. 

Terug naar De geschiedenis van de telefoon
Uw advertentie hier?