Ideale functies waarvan jij niet wist dat ze er zijn! 

Weet jij welke functies een telefoon heeft? Er komen steeds nieuwe functies naar voren. In de afgelopen jaren hebben we een aantal functies verzameld en nu gaan we kijken of jij deze al wist of niet. Mocht je deze wel al kennen, dan ben je goed bezig. 

Video of foto maken?

Ken je het probleem tussen de keuze van een foto maken of een video? Waarom niet gewoon allebei tegelijkertijd. Wanneer je een video maakt, kun je eenvoudig een foto maken. Het is handig om tijdens het filmen een paar foto’s te schieten. Een functie die voor vele soms handig uit kan komen, maar je moet het maar weten! 

Het voorlezen van berichten

Ben je lui en heb je geen zin om berichten te lezen, laat ze dan voorlezen door je telefoon assistent. Het is eigenlijk bedoeld voor mensen met een visuele beperking en dat is zeker een goed, alleen mocht je deze beperking niet hebben, dan is het ook handig om te gebruiken. Het is de Google Assistant die hiermee kan helpen. 

Dit geldt overigens ook voor muziek luisteraars, maar je kunt swipen tussen verschillende muziekprogramma’s op het vergrendel scherm. Mocht je soundcloud, spotify en een radio programma gebruiken, dan kun je gewoon even swipen voor een andere app. 

Het toevoegen van een specifieke ringtone

Al is dit algemeen bekend, we komen nog best veel mensen tegen die dit niet wisten. Zo kun onderscheid maken tussen werk, familie, vrienden en vreemden. Stel je voor je pakt vier ringtones. Een zakelijke ringtone, waarvan je weet dit is een collega. Een leuke ringtone waarvan je weet dat een van je beste vrienden belt. Een andere ringtone wanneer je ouders of broer/zus belt. Een ringtone die roept niet opnemen als een zakelijke man belt die jou pennendopjes wilt verkopen. 
Deze nummers kun je overigens simpelweg blokkeren. Ga naar het nummer in recente oproepen, klik op het nummer, gegevens, nummer blokkeren, blokkeren en het nummer belt niet meer terug. 

Gebruik de focus mode

Deze functie is ideaal om te focussen. Als deze modus aangezet wordt kun je apps blokkeren voor een bepaalde tijd. Dit zorgt ervoor dat je voor een bepaalde tijd ook geen gebruik kan maken van deze apps en dat je beter kan concentreren in plaats van steeds te kijken op de telefoon. 

Deze app wordt overigens vaak gebruikt door ouders, waardoor kinderen bij bepaalde apps niet kunnen komen terwijl hun op de telefoon zitten. Dit zorgt voor een extra beveiliging. Wederom een app die algemeen bekend is, maar toch niet door veel mensen gebruikt wordt. 


 

Terug naar Functies-mobiel
Uw advertentie hier?