Mobiel koppelen met tv

Tegenwoordig kun je via de telefoon verschillende films en series kijken via verschillende apps al Videoland en Netflix. Je kunt er voor kiezen om dit op een kleine scherm te kijken, maar mocht je in het bezit zijn van een smart tv, dan kan je dit ook streamen op de televisie. Dit kan door verschillende manieren. Het moet overigens wel toepasbaar zijn op jouw telefoon, maar als je een iOS of Android hebt, dan is het al mogelijk. 

Wat heb ik nodig om te kunnen koppelen

Het belangrijkste is dat de tv op het internet is verbonden, net als de telefoon (we raden aan om dit via wifi te doen, bespaart internet). Daarna kun je eenvoudig het menu openen op de televisie. 

Met een Android 

Bij een Android telefoon heb je de app smartviewer nodig die een connectie maakt met de televisie. Heeft de televisie deze functie niet, dan kun je altijd nog een Google Chromecast gebruiken. Aangezien Android onderdeel is van Google zal het zeker moeten lukken om dit voor mekaar te krijgen. Er zijn dus televisies die deze al in hebben gebouwd, vandaar dat het niet overal nodig is.

Uiteindelijk vraagt de televisie om jouw scherm te configureren en dan zie je de telefoon op de televisie verschijnen. Je hebt overigens op beide schermen nu beeld en kunt het eenvoudig besturen vanaf de telefoon en video’s zal die afspelen vanuit de televisie. Mocht je nog niet gekoppeld zijn, maar bijvoorbeeld een video op YouTube afspelen, dan staat er een knop en die ziet eruit als een vierkant met het wifi logo erin. Dit betekend verbinden met de televisie.

Met een iPhone 

Het is mogelijk om via een Apple telefoon via Airplay te koppelen met de televisie. Mocht dit niet goed gaan, dan kan dit ook aan de hand van Apple tv. Het is vergelijkbaar met een Google Chromecast, alleen dan bedoeld voor Apple apparaten. Hier draait het wederom om het verbinding maken met het kastje, dat uitzend naar de televisie. Zo kun je fijn op de bank liggen en ondertussen streamen naar de televisie. 

Game console

Veel jongeren hebben een console zoals een playstation, deze moet gekoppeld worden aan de televisie, maar je kunt dus ook Netflix en Videoland selecteren en daar films en series op kijken. 

Terug naar Functies-mobiel
Uw advertentie hier?