Telefoon abonnement sim only

Een BKR registratie bij een telefoon abonnement sim only

Begin 2017 nam het kabinet een besluit; een mobieltje bij een abonnement moet worden geregistreerd bij het BKR. Je koopt immers wat op afbetaling dus voor de komende één of twee jaar ga je een betalingsverplichting aan. Dit heeft een heel nieuwe tendens ingezet. Wanneer je ‘oude’ smartphone na twee jaar nog prima werkt hoef je niet per sé en nieuwe aan te schaffen bij een abonnement. Je kan in dat geval beter bij je smartphone een sim only abonnement nemen. We leggen je uit wat dat is.

Wat is een sim only abonnement? 

Een sim only abonnement is een abonnement waarbij je een soort uitgekleed abonnement afneemt van de telecomprovider. Je neemt geen telefoontoestel in bruikleen of op afbetaling. Het enige wat je over de post krijgt toegestuurd is een simkaartje waar jouw abonnement op staat geregistreerd. Voor dat abonnement betaal je dan ook aanmerkelijk minder dan voor een abonnement waar je een toestel bij kocht. Sim only abonnementen zijn er in heel veel varianten; we keken voor je naar een aantal soorten.

Onbeperkte Telefoon abonnement sim only

De populairste soort sim only abonnement van deze tijd is het onbeperkte abonnement. Er wordt dan onbeperkt internet gegeven op deze abonnementsvorm. Je komt dus niet aan het eind van de maand voor het probleem te staan dat je ineens traag internet krijgt. Jouw internetbundel is niet op na 3 en een halve week, en je hoeft niet per maand te kijken of je bundel moet gaan bijkopen. Je betaalt per maand iets meer dan voor een beperkt abonnement, maar een beetje internet grootgebruiker haalt die kosten er wel uit.

Alleen internet abonnementen

Telefoneren met je smartphone; veel mensen weten de telefoonfunctie op hun mobieltje niet eens meer te vinden. Het is dan ook niet voor niets dat veel telecomproviders goedkoop sim only abonnementen met enkel nog internet MB’s verkopen. Dit soort abonnementen is vaak wat goedkoper dan abonnementen met internet en telefonie erop. Jij kan er dan ook je voordeel mee doen.

Wanneer overstappen naar een mobiel abonnement sim only

Heb jij een normaal mobiel abonnement waarbij je nog een smartphone had tegen afbetaling? Dan is het tijd om te kijken of je abonnement al is verlopen. Sommige providers laten het tarief van de afbetaling van de telefoon stilzwijgend doorlopen terwijl het toestel allang is afgelost. Niet alleen is dit een discutabele techniek; het is ook nog eens enorm nadelig voor jou. Is je abonnement dus verlopen dan staat het je vrij om over te stappen naar een sim only abonnement. Dat kan je doen bij dezelfde provider als waar je eerst klant bij was. Je kan echter ook de gelegenheid aangrijpen om te kijken wat er allemaal verkrijgbaar is voor jou aan goedkoop sim only abonnement.

Kies een voordelige aanbieder

Wil jij een voordelig telefoon abonnement sim only, dan is er een overvloed aan keuzes die je kan maken. Wat voor jou de beste keuze is hangt af van je eigen bel- en internetgedrag.

Bel je nog, en zo ja; hoeveel. Maak jij nog gebruik van de telefoonfunctie van je telecomprovider; kijk dan hoeveel minuten je mag bellen per maand. Bel je via Whatsapp, Instagram of Messenger; dat is bellen via internet. Het valt niet onder je bel abonnement.

Gebruik je internet en zo ja; hoeveel. Jouw aantal internet Mb’s wat je per maand gebruikt is bepalend voor de abonnementvorm die je kiest. Bel je veel via internet, dan is je internetverbruik doorgaans wat hoger dan wanneer je gewoon belt.

Heb je deze zaken op een rijtje gezet, dan is het tijd om te kijken welk goedkoop sim only abonnement jou het gunstigste uitkomt. Vergelijk meerdere aanbieders en profiteer!

Terug naar Sim only
Uw advertentie hier?