Soorten telefoonkabels

De zoektocht naar de juiste telefoonkabel. Er zijn verschillende soorten telefoons en met name Apple en Android (Samsung) springen naar voren. Het grote verschil tussen deze twee telefoons is uiteraard het besturingssysteem, maar ook de type oplader. Er zijn drie soorten aansluitingen, de micro-USB, USB-C en de Lightning aansluiting. In dit artikel zullen we meer informatie geven over de telefoonkabel. 

Welke specificaties hebben de telefoonkabels nog meer?

Naast dat er verschillende soorten aansluitingen zijn, is de andere kant van de oplader een USB met een adapter. Deze adapter kan standaard zijn, draadloos en als laatste is er de sneloplader. Deze wordt bij vele fabrikanten toegevoegd als adapter. Door de sneloplader te gebruiken is het opladen van de batterij een stuk sneller gebeurd. Dit zorgt er voor dat de telefoon minder lang aan de oplader nodig is en dit is een voordeel. 

De lengte van de telefoonkabel

De lengte van de kabel is een belangrijk aspect. Met name hoe de oplader gebruikt wordt. Zo kun je er voor kiezen om een lange kabel. Mocht je voor een korte of voor een lange kabel kiezen, dan zul je altijd verschillende voor en nadelen hebben.
Bij het selecteren van een lange kabel is het eenvoudiger om de telefoon te gebruiken tijdens het opladen. Daarnaast is het ook makkelijker om de kabel weg te werken. Het nadeel is dat de kabel moeilijker te transporteren is in onder andere een kleine jaszak of je broekzak. Dit komt omdat de kabel veel ruimte in kan nemen. Daarbij kan de kabel ook makkelijker breken.
Bij het selecteren van een korte kabel heb je nooit last dat de kabel niet mee kan. Het is eenvoudig mee te nemen in de broekzak. Zo heb je eigenlijk altijd een oplader bij de hand en kun je op iedere locatie even de oplader pakken. Het nadeel is wel dat je tijdens het opladen een korte afstand van de telefoongebruik hebt. Je zit dan net op een afstand dat de telefoon niet bereikt. Het kan voordelig zijn om beide kabels te hebben. Een voor onderweg en een voor thuis. 

Overige specificaties van een telefoonkabel

Er zijn twee standaard kleuren die aangeboden worden voor opladers, dit zijn zwart en wit. Mocht je een kleur oplader willen, dan kan je dit via telefoonwinkels, maar dit zijn vaak geen officiële kabels vanuit de fabrikant. Als tweede is de kwaliteit van de kabel ook belangrijk. Vaak zijn dit standaard kabels, maar zorg dat dit wel klopt. Een kabel van 2 euro zal vaker minder kwalitatief zijn dan een kabel van 8 euro. De prijs voor een oplader ligt vaak rond de 20 euro.

Bij ieder website worden de specificaties altijd duidelijk aangegeven. Het is daarom vaak eenvoudig om een oplader te kopen. Een tip is wel om te vergelijken van verschillende websites. Bij dezelfde soort oplader kan de prijs nogal verschillen. Hierdoor kun je aardig wat geld besparen. 

 

Terug naar Gsm accessoires
Uw advertentie hier?