Motorola 

Als je dacht dat de mobiele telefoon uit de jaren 90 komt, dan moet je nog eens even op onderzoek gaan. In 1973 wist de uitvinder van Motorola, Martin Cooper, de eerste mobiel te produceren. Met een prototype had Marin Cooper zijn eerste gesprek. Hij was aan het telefoneren met Joel Engel van Bell Laps. Op dit moment werd er geschiedenis geschreven. Het allereerste telefoongesprek, nog niet wetende dat dit in de toekomst in veelvoud omhoog zal gaan. 

Je moet niet denken aan een telefoon die je in je broekzak stopt, want het toestel woog meer dan een kilo en het toestel kostte zo'n 6500 euro. Waarbij je met de telefoon kon bellen en onder andere de landkaart kon bekijken. De batterij ging 1 uur mee zonder stroomwissel. Daarna moest je de telefoon 10 uur opladen om vervolgens weer 1 uur te kunnen gebruiken. Zodoende kwam het eerste model uit. De DynaTAC 8000X Motorola kwam terecht op de consumentenmarkt. De telefoon waarbij je de antenne nog zag zitten op de bovenkant. 

In het begin was het niet voor iedereen gebruikelijk om een telefoon te gebruiken. Het was immers niet goedkoop. Vooral zakenmannen en schippers en chauffeurs waren mensen die gebruik maakten van de telefoon. Verschillende versies kwamen uit. Zo ook de telefoon waarbij je een klepje moest openmaken om bij de toetsen te komen. In dit stadium was het voornamelijk Motorola die met de populaire telefoons komt. Denk hierbij aan modellen als de Motorola StarTAC, Motorola ROKR E1 of de Motorola RAZR v3. De laatste versie was ook bel bekend om het schermpje aan de buitenkant van de telefoon. Hierdoor zag je meteen door wie je gebeld werd. 

Toekomstbeeld van Motorola

In het jaar 2011 is de mobiele afdeling van Motorola overgenomen door Google. Dit werd gedaan om patent te krijgen van mobiele telefoons. Samen hebben ze nog geprobeerd om een telefoon op de markt te krijgen. Alleen konden zij de strijd met Samsung en Apple niet winnen. Al heeft dat niet de hoop opgegeven bij Motorola. Dankzij hun nieuwe eigenaar Lenovo zijn er in de afgelopen jaren steeds nieuwe innovaties van de Motorola op de markt gekomen. Ze hanteren hier ook vaak een lage prijs. Kijk maar naar de Motorola Moto G5. Een van de beste goedkoopste telefoons. Daar ligt de kracht van Motorola nu. De vraag is alleen of zei nog eens leider worden van de mobiel, zoals in de begin jaren? Het antwoord is hoogstwaarschijnlijk nee, alleen je moet nooit je droom opgeven. 


 


 

Terug naar De geschiedenis van de telefoon
Uw advertentie hier?