Opladers en draadloze opladers 

Het opladen van een telefoon is voor menig mens een van de belangrijkste aspecten. Anders zijn ze online niet bereikbaar en dat is voor vele een natuurramp. Vraag je zelf maar eens af, wat neem jij mee als je het huis verlaat. Zullen we wedden dat een oplader daarbij hoort. Als mensen hun portemonnee vergeten of hun oplader, mag jij eens raden waar mensen eerder voor terugrijden naar huis. Dit is niet de portemonnee maar de oplader! 

Opladers

Iedereen weet wat een oplader doet en wat het is. Dat hoeven we niet meer uit te leggen. Al is er wel een innovatieve verandering geweest van de mini usb naar de usb-c aansluiting. In mijn opzicht een zeer goede verandering. Het aansluiten kan namelijk altijd in plaats van dat de kabel op zijn kop zit. Daarnaast is de snel oplader ook nog steeds razend populair voor mensen. De vraag is of je het volgende ook wist:

Het opladen van de telefoon

Het is belangrijk om de originele kabel te gebruiken voor de telefoon. Er is namelijk onderzoek gedaan dat een batterij schade op kan lopen door steeds andere kabels te gebruiken. Of dit nog steeds geldt is een vraag, maar dit werd altijd gezegd door de fabrikant. Daarnaast is het belangrijk dat de telefoon pas opgeladen wordt als het onder de 15% komt. Mocht je steeds de batterij opladen bij 50%, dan kan de optimale waarde van de batterij verloren gaan. Hierdoor gaat de batterij significant verminderen en dat willen we voorkomen. 

Er wordt overigens vaker gezegd dat je een telefoon niet de hele nacht aan de lader kan laten, maar dit is onzin. Dit is namelijk wel mogelijk. Een opladers van tegenwoordig hebben namelijk een stroomtoevoer die afsluit als de batterij 100% is. 

Neppe opladers

Het is verstandig om opladers te gebruiken die ook door een erkend bedrijf gemaakt zijn. Bij neppe opladers kan de telefoon zwaar beschadigd raken aan de binnenkant. Niet alleen zal de batterij minder prestaties leveren, de kans dat de telefoon in brand vliegt is ook aanwezig bij zulke opladers. Dit komt doordat ze minder beveiligd zijn het afsluiten van de stroom toevoer bij 100%. Dit kan voor kortsluiting veroorzaken.

Draadloze opladers

Tegenwoordig zie je vaker dat mensen hun telefoon opladen via een draadloze oplader. Dit werkt door middel van een magnetische inductie systeem. Er ontstaat voltage door een magneet die snel beweegt met een ring van koperdraad, zonder dat ze elkaar raken. Dit zorgt dus dat de batterij kan opladen door een verbinding te maken van een zeer korte afstand.

Een draadloze oplader is een plateau die verbonden is met het stopcontact. Daarna plaats je de telefoon op het plateau en begint de telefoon met opladen. Er wordt dus een verbinding gecreëerd van de energiebron en de batterij. Tegenwoordig hebben we geavanceerde apparatuur en hoeven we geen grote koperen spoelen met elkaar te verbinden om stroom te genereren.  

Bekijk wel goed bij de specificaties of het mogelijk is om jouw telefoon draadloos op te laden. Dit komt omdat dit niet bij iedere batterij mogelijk is! 


 

Terug naar Gsm accessoires
Uw advertentie hier?