Smartphone opzetlens

Het maken van foto’s is een veelvoorkomend fenomeen bij mensen. Met name het streven naar de beste foto’s slaat soms door bij mensen. Telefoons zijn ondertussen voorzien van een camera op de voorkant en op de achterkant. Voor sommige mensen is dit nog steeds niet genoeg en willen nog meer dynamiek creëren in de foto’s van landschappen, mensen, culturen en noem maar op. 

Opzetlens voor de smartphone

Om met de telefoon op vakantie te gaan is een ding, maar om dan ook nog kwalitatieve foto’s nemen is het tweede. Vaak nemen mensen professionele camera’s mee naar hun bestemming. Dit hoeft niet meer met de lens voor smartphones. Deze lens zorgt ervoor dat foto’s nog van hogere kwaliteit zijn, dan dat ze al waren. Wie wil dat nou niet, alleen met een lens en telefoon op reis gaan. 

Waarom kiezen voor een smartphone lens?

Er zijn een aantal voordelen die wij hebben ervaren door het gebruik van een opzetlens voor smartphones. Deze noemen we graag even op en leggen uit waarom dit voordeliger is! 

Reden 1: Grootte telefoon

Als er gekeken gaat worden naar de camera’s en de telefoon, dan valt op hoe groter de telefoon hoe beter de camera. Maar een grote telefoon in niet altijd handig. Het kan bijvoorbeeld moeizamer in de broekzak of is vervelend om in de hand te houden. Mocht je nu een kleinere telefoon nemen, met daarbij een opzetlens, dan ervaar je ook geen problemen met de grootte van de telefoon. De foto’s zijn uiteindelijk kwalitatief redelijk hetzelfde. 

Reden 2: Diefstal

Deze reden heeft voornamelijk betrekking tot het bij hebben van een telefoon en camera. Door twee apparaten mee te nemen is de kans groter op diefstal van een van de apparatuur. Door een lens heb je nog maar een device en deze kun je dus makkelijker binnen handbereik houden. De lens daarentegen is ook nog eens goedkoper dan een volledige camera. Mocht de lens gestolen worden, dan kun je nog steeds foto’s maken, al zijn deze wel minder kwalitatief. Het letten op je spullen is overigens ook een goede tip! 

De smartphone opzetlens mogelijkheden 

Er zijn verschillende vormen van lenzen en hoe deze gemonteerd worden op de telefoon. Er zijn drie manieren waarmee deze verbonden worden.

De wasknijper methode 

Met deze methode zit de lens aan een soort wasknijper. Deze kun je vast knijpen aan de telefoon. De steunen die in aanraking komen met de telefoon zijn beveiligd waardoor schade niet tot nauwelijks voorkomt. Althans 99% zeker dat er geen schade wordt veroorzaakt. Al is het voor sommige wel moeilijk om de opzetlens precies goed op de smartphone te verwerken. 

De clip methode

Deze variant heeft een betere voorkeur dan de wasknijper methode. Het is een clip die je over de smartphone schuift en vast klikt. Daarna dien je de lens te positioneren, wederom kan dit leiden tot enige getreuzel. 

De hoes

De hoes is in onze ogen de beste methode. Dit komt omdat het eenvoudiger is om de lens goed te positioneren. In principe zit de lens altijd goed zonder enige moeite. Al heb je wel voor iedere smartphone een eigen hoes nodig. Dus dat maakt de lens weer uniek aan jouw type telefoon. 

Terug naar Gsm accessoires
Uw advertentie hier?