Met mobiel betalen

Tegenwoordig is het mogelijk om contactloos te betalen. Dit wordt gedaan door middel van een verbinding tussen de pas en de betaalmachine. Door de pas hier tegen aan te houden hoeft er geen code meer ingetypt te worden. Het is zelfs mogelijk om deze pas op de telefoon te zetten en met de telefoon of smartwatch te betalen. We leggen het betalen met de mobiel uit om gevaarlijke momenten te voorkomen. 

Betalen met de mobiel 

Het mobiel betalen kan dus op meerdere manieren:
    • Via internetbankieren op de telefoon met betrekking tot betaalverzoekjes en overboekingen;
    • Het betalen met de pas bij de winkel via de telefoon of smartwatch

Bijna iedere bank in Nederland biedt een app aan waarbij mobiel bankieren mogelijk gemaakt wordt. Daarnaast bieden ze ook aan om jouw pinpas te koppelen aan jouw telefoon. Zo krijg je een digitale pinpas. Deze koppel je door de instructies te lezen van de bank. 

Voordelen van mobiel betalen

Mocht je hier nog niet bekend mee zijn en denken waarom dit ideaal is, dan leggen we graag even de voordelen uit die wij ondergaan bij het betalen met de telefoon:

  • De veiligheid wordt gewaarborgd doordat de kans op fraude minder wordt. Als eerst komt dit door de NFC instellingen die nodig zijn om te betalen met de mobiel. Als tweede zit er een mPIN aan gekoppeld. Dit is een digitale pincode die ingevoerd moet worden als het bedrag boven de 50 euro komt. Dit kan in een keer, maar ook als het totale bedrag boven de 50 euro komt. Dit zijn veiligheidsregelingen die fraude voorkomen.
  • Het betalen door de telefoon er tegen aan te houden zorgt voor een snellere handeling bij mensen. In ieder geval voor jongeren is het een snellere handeling. Dit zorgt weer dat de rij bij de kassa iets meer snelheid krijgt, dan vroeger.
  • Iedereen heeft zijn telefoon al op zak en nu maakt het niet uit of je je pinpas bij hebt of nog thuis ligt of in de auto ligt, je kunt gewoon betalen met de telefoon. Als ik naar me zelf kijk, dan heb ik mijn pinpas nauwelijks meer gebruikt. Alleen bij het geld pinnen bij de bank is het nodig, verder niet.

Let op: Een telefoon kan leeg raken en als je geen batterij hebt, kun je dus ook niet betalen. Zorg altijd dat je telefoon opgeladen is of je oplader binnen hand bereik. 
 

Terug naar Functies-mobiel
Uw advertentie hier?