Nokia

Iedereen in de wereld moet gehoord hebben van de Nokia. Met name de Nokia 3210 (hier komen we zo nog op terug). Aan het einde van de 90’s begin 00’s was Nokia een ware concurrent van Motorola. Het heeft zelfs een langere periode gehad waarbij Nokia de nummer 1 telefoon in het assortiment had. Uiteindelijk heeft Nokia net als Motorola de strijd moeten staken. 

Geschiedenis van Nokia

In 1987 wordt de afdeling GSM geïntroduceerd op het Finse bedrijf Nokia. Binnen deze afdeling werd er gekeken naar de digitale mobiele technologie. Uiteindelijk besluit Nokia in de begin jaren 90 om zich volledig te richten op deze tak. Nokia verkoopt in deze tijd al hun andere takken en zo zijn ze aan de slag gegaan met het produceren van mobiele telefoons en communicatie. 
In dezelfde periode brengt Nokia ook de eerste mobiel uit. Het fijne aan deze telefoon was dat de telefoon in de broekzak paste. In het jaar 94 kwam Nokia met de 2100 serie. Een bekend fenomeen ontstond toen. Je moet er misschien al aan denken, de legendarische ringtone kwam toen op de markt. 

In de jaren 98 maakte Nokia de slag van hun leven. De type 3210 komt op de markt en de cijfers vliegen door het dak heen. Het lijkt alsof op dat moment iedereen dit type had. De telefoon die nog steeds het meest bekend is bij de mensen. De telefoon die niet stuk ging. De Nokia, als je die liet vallen dan zat er een gat in de grond. In deze tijd had Nokia een gouden toekomst. Zij waren de productleider en niemand kwam met betere concepten.

Het daalpunt van Nokia

In 2007 was het moment dat Nokia niet meer productleider zou zijn. Op dat moment komen bedrijven als Apple en Samsung aan. Met deze smartphones kon Nokia niet meer concurreren. Al hebben ze het een tijd geprobeerd. De besturingssystemen waren werden steeds populairder onder de mensen en Nokia verdween langzaam achter de horizon. In 2011 ziet Nokia dat ze het niet meer alleen aankunnen en gaan ze samenwerken met Microsoft. Maar veel soeps heeft het ze niet gebracht. In 2011 kwam ook de Lumia editie uit. Deze telefoon had een windows besturingssysteem, maar uiteindelijk schieten Apple en Samsung te ver omhoog waardoor het voor Nokia niet meer haalbaar is om deze strijd aan te gaan met deze twee grootmachten. Op de dag van vandaag heerst Apple nog altijd en hijgt Samsung in hun nek. Helaas voor Nokia zal het nooit meer worden zoals de gouden tijd in de begin jaren 00’s. Het enige waar Nokia trots op mag zijn, is dat het bekend stond om de telefoon van metaal. De sloopkogel van de telefoons. De telefoon die niet kapot was te krijgen. 

Terug naar De geschiedenis van de telefoon
Uw advertentie hier?