De retrotelefoon die vroeger normaal was!

Als je in de jaren negentig aan een willekeurige voorbijganger vroeg of hij een mobiele telefoon nodig had, zou je waarschijnlijk een twijfel horen tussen nee en ja. Er is de afgelopen 20 jaar veel veranderd in de wereld van smartphones.

De eerste smartphone

In 1994 was het zover. IBM presenteerde hun variant van de mobiele telefoon. In de Verenigde Staten was het eerste exemplaar verkocht. Met dit toestel kon je functies gebruiken als een calculator, kladblok, klok, adressenboek of je agenda. Verder kon je ook mails verzenden en spelletjes spelen. In dit zelfde jaar kwam Nederland met de netwerken. Hiermee kon je bellen. Bedrijven als KPN en Libertel waren de eerste met hun eigen netwerk. In het begin was het nog niet een trend om hier gebruik van te maken. Ze gebruikten toen hun huistelefoon of de telefooncel. De behoefte was toen nog schaars. Het begin van een nieuw tijdperk kun je wel zeggen. In deze tijd zijn bedrijven als Nokia en Blackberry gegroeid. 

De eerste camera

De eerste telefoon waar een camera in geprogrammeerd was, was de Sharp J-SH04. In 2000 kwam deze telefoon op de markt. Japan is het land waar dit gelukt was. Een toestel wat in Nederland niet te verkrijgen was. Het was namelijk alleen verkrijgbaar op de Japanse markt. Als we de camera onder de loep nemen, dan zien we dat die maar 0.11 megapixel had. Moet je even nagaan dat de iPhone 12,12 megapixels heeft. Dan weet je ook de kwaliteit foto’s van de Sharp J-SH04  
Sinds dit moment werd de telefoon ook bekender en bekender. De retro telefoons werden broekzaktelefoons en steeds meer mensen liepen met een telefoon rond. Met de daarbij abonnementen of prepaid kaarten.
In de loop de jaren is er veel veranderd. Tegenwoordig heeft elke persoon een smarttelefoon met de daarbij horende accessoires. In twintig jaar is er zoveel veranderd. Waar eerst telefoonmerken als Nokia en Motorola (zie blog over de geschiedenis van …) de markt overheersten, ligt nu de kracht bij Apple en Samsung. En zijn er talloze netwerken die ervoor zorgen dat wij internet kunnen gebruiken op de telefoon. Denk maar eens terug als je nu een persoon ziet met een koelkast als telefoon, waar er een antenne aan gebonden zit. Zou jij dan met verbazing kijken? Ik denk van wel!


 


 

Terug naar De geschiedenis van de telefoon
Uw advertentie hier?