MSN 

In de eind jaren 90 en de begin jaren 00 begon het fenomeen MSN op te komen. MSN staat voor “Microsoft Netword”. Een netwerk waarbij mensen met elkaar kunnen chatten. Voornamelijk gedaan via de computer. In 2004 gebruikte 85% van de Nederlanders MSN. MSN kon op twee manieren gebruikt worden. Als eerste door naar elkaar berichten te typen. Een andere manier was via de webcam. Door gebruik te maken van Email adressen kon jij bekende toevoegen aan de lijst van contacten. Wanneer er iemand online komt, dan verscheen dat bij jou en konden jullie gezellig chatten. Tijdens de chat ging het over van alles en nog wat. Met name de jongeren vermaakte zich kostelijk en kon uren lang doorgaan met praten. 

De nostalgie van MSN 

Weet jij vroeger nog wat de leukste dingen waren om te doen. Even kijken of jij deze dingen ook hebt gedaan tijdens het gebruiken van MSN

  • Als je thuis kwam van school was het eerste wat je deed, MSN openen. Maar eerst liet je je account op offline staan. Zo ging je eerst even kijken of je bekende online had. 
  • Al je beste vrienden/vriendinnen stonden in de statusbalk weergegeven. Wanneer je een vriendje had stond deze er natuurlijk ook bij. Met duizenden hartjes en de datum. 
  • Waarschijnlijk kende je alle emotie codes uit je hoofd. 
  • De taal van schrijven was niet altijd even geweldig. Zo was je aan het typen alsof je dronken was. We3t j3 noG! 
  • Wanneer je zag dat je crush online komt, ging je snel offline en weer online. Dit bleef je herhalen totdat je een bericht van haar kreeg. Wanneer je dat bericht kreeg, kon je natuurlijk niet direct antwoorden. Je moest natuurlijk cool blijven. Anders was het te opvallend. Dat mocht zij natuurlijk nooit te weten komen. 
  • Om een nummer vragen bij iemand anders waarbij je pas 10 uur later het bestand kreeg. Dit omdat het zo lang duurde om het te downloaden (tegenwoordig 2 seconde). 

MSN emoticons

In de jaren 80 kwamen de eerste echte emoticons tevoorschijn. Wat in eerste instantie werd gedaan door de volgende tekens:). Dit werd doorgepakt door echte illustraties. Toen kwam MSN naar voren. Tijdens de tijd van MSN had iedereen toegang tot emoticons. Emoticons beschrijven eigenlijk een woord of een emotie. In deze tijd iedereen 60 emoticons ter beschikking. Tegenwoordig zijn er tig verschillende soorten. Maar tijdens MSN is deze rage begonnen. Door het gebruik van emoticons kon je iets duidelijk maken. Uiteindelijk is deze rage doorgegaan naar de telefoon. Zo zijn Emoticons niet meer weg te denken uit je Whatsapp. Dankzij de Emoticons kan jij de tekst een stuk leuker maken 


 

Terug naar De geschiedenis van de telefoon
Uw advertentie hier?