Handsfree bellen 

In Nederland is het verboden om een telefoon te bedienen of zelfs in de hand te houden als je achter het stuur zit. Het is wel mogelijk om te doen, maar als ze het zien dan heb jij een mooie boete van €250. Dit komt ook omdat er tal van ongelukken komen door de oorzaak van een telefoon in je hand tijdens het rijden. In Nederland geeft de wet wel aan dat je mag bellen tijdens het rijden. Maar dit mag alleen als je je telefoon niet aanraakt. Hierdoor kun je blijven focussen op de weg. 

Manieren om dit te doen

Er zijn een aantal manieren om handsfree te bellen met mensen. Hieronder vind je verschillende opties om dit toe te passen:

Bellen met Bluetooth

In de nieuwere auto’s zit vaak een Bluetooth functie. Hiermee kun jij je telefoon koppelen met de auto. Hierdoor kun je bellen met de wagen. Wanneer je dit een keer hebt gedaan wordt er vaak automatisch verbinding gemaakt. Hierdoor hoef je vaak niks meer te doen. Heb je nu geen Bluetooth functie in de auto, dan kun je altijd een Bluetooth connector aanschaffen en deze plaatsen in de auto. Dit is eigenlijk te vergelijken met een carkit. Deze heeft altijd een stekker die jij kan plaatsen in de auto. Vaak is dit een 12V stekker. Waarbij je met een carkit vaak alleen kunt bellen is het met een Bluetooth connector mogelijk om je telefoon mee op te laden en muziek af te spelen via de telefoon. Mocht je de radio niet leuk vinden, is dit geen goed alternatief.  

Bellen met oortjes

Iedereen krijgt een paar oortjes bij aanschaf van een mobiel. Met deze oortjes is het tegenwoordig mogelijk om mee te bellen. Vaak zit er een microfoon in verwerkt waardoor de anderen jou ook kunnen horen. Tegenwoordig zijn er ook draadloze oortjes. Deze hebben ook de functie om mee te bellen. 

Draadloos bellen

Het is ook gewoon mogelijk om de telefoon in een houder te plaatsen en de telefoon op luidspreker te zetten. Bijna alle houders zijn  universeel of je kunt er ook voor kiezen om een houder te kiezen die speciaal gemaakt is voor jouw telefoon. 

Maak gebruik van Siri

Apple en Samsung hebben beide de optie om met je telefoon te praten. Hierdoor kun jij de opdracht geven om de telefoon een opdracht uit te voeren. Dit kan bijvoorbeeld zijn als je een route moet invoeren. Geef dit via spraak door aan de telefoon en die zorgt voor de route. Zo hoef je niet te focussen op het scherm, maar kun je gewoon op de weg blijven letten. 


 

Terug naar Functies-mobiel
Uw advertentie hier?